Nebojša Radmanović
0

'Neke' institucije u BiH uništene neodgovornim ponašanjem stranog tužioca

FENA
Predsjednik Izvršnog odbora Saveza nezavisnih socijaldemokrata (IO SNSD) Nebojša Radmanović izjavio je danas da su "neke" institucije u BiH „praktično uništene neodgovornim ponašanjem jednog pomoćnika važane institucije i neodgovornim ponašanjem jednog stranog tužioca u Tužilaštvu BiH, uključujući i pisarnicu tog tužilaštva“.

On nije danas želio da govori o konkretnim imenima tih osoba, niti protiv koga će, kako kaže, pokretati postupak.

„Ali je sasvim logično da i Glavni tužilac Tužilaštva BiH i direktor SIPA-e moraju, a već su to i rekli, učiniti sve da se ove stvari isprave“, rekao je Radmanović odgovarajući na novinarsko pitanje da li će biti pokrenut postupak protiv pojedinaca zbog toga jer nije ispoštovana predviđena procedura prilikom podnođšenja krivične prijave protiv Milorada Dodika i još nekih osoba iz RS-a.

Radmanović tvrdi da je trenutno ugrožen ustavni poredak BiH, te da „na tome rade snažne ekipe još od potpisivanja Dejtonsko-Pariskog mirovnog sporazuma i da je krajnji cilj ukidanje RS-a“.

„SNSD se, po svom kapacitetu i sadašnjoj odgovornosti, nalazi na čelu onih koji mogu i hoće da to spriječe“, rekao je Radmanović.

On je stoga ponovo pozvao sve, pa i one stranke, kako kaže, koje su u unutrašnjopolitičkim stvarima protiv SNSD-a, te NVO i sve građane, "ne samo Srbe", u borbu za očuvanje ustavnopravnog poretka BiH, pa prema tome i RS-a“.