BiH
6

Neizvjesno da li će danas biti imenovani novi ministri u Vladi FBiH

Piše: N. N.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Imenovanje novih ministara u Vladi FBiH koje je predložio SBB trebalo bi biti obavljeno na današnjoj sjednici Predstavničkog doma Parlamenta FBiH.

Kako je potvrđeno za Klix.ba, za danas u 9 sati i 30 minuta bila je zakazana sjednica Komisije za izbor i imenovanje.

Međutim, na sjednici najvjerovatnije neće biti razmatrano imenovanje novih ministara jer iz ureda predsjednika i potpredsjednika FBiH još uvijek nije stigla odluka o imenovanju. Iz kabineta potpredsjednika FBiH Milana Dunovića potvrđeno je za Klix.ba da njemu još uvijek ništa nije stiglo na potpis vezano za imenovanje novih ministara.

Također, kako saznajemo, potpredsjednica FBiH Melika Mahmutbegović je odsutna zbog službenog puta, a njen dolazak se očekuje u toku dana.

Međutim, nova parlamentarna većina ipak vjeruje da će imenovanje biti obavljeno danas. Ako predsjednik i potpredsjednici FBiH u toku dana stave svoje potpise na odluku o imenovanju novih ministara, Komisija za izbor i imenovanje Parlamenta FBiH zasjedat će u pauzi sjednice Predstavničkog doma Parlamenta FBiH. Nakon toga sjednica parlamenta bila bi prekinuta te sazvana vanredna sjednica Parlamenta FBiH za šta su već izvršene sve pripreme. Ta sjednica imala bi samo jednu tačku dnevnog reda: imenovanje novih ministara.