Komisija za vanjske poslove PSBiH
0

Negativno mišljenje Izvještaju o radu MVPBiH za 2011.

FENA
Komisija za vanjske poslove Predstavničkog doma PSBiH je na današnjoj sjednici dala negativno mišljenje o Izvještaju o radu Ministarstva vanjskih poslova BiH za 2011. godinu.

Usvojen je Izvještaj o posjeti delegacije Komisije za vanjske poslove Velike narodne skupštine Republike Turske i usvojen zaključak da se u sklopu jačanja uloge parlamentarne diplomatije u ekonomskoj diplomatiji u narednim aktivnostima, između ostalih, planira i uzvratna posjeta Republici Turskoj.

Komisija je jednoglasno prihvatila sadržaj inicijative o "Ulozi i odgovornosti Parlamentarne skupštine BiH i njenih delegacija povodom razmatranja i usvajanja izvještaja, rezolucija, deklaracija i sličnih dokumenata na zasjedanjima EP-a, PSVE-a, PAM-a, OSCE-a, NATO-a, IPU-a, CEI-a, SEECP-a itd.“

Na današnjoj sjednici je k' znanju primljen Izvještaj s prvog dijela redovnog zasjedanja Parlamentarne skupštine Vijeća Evrope, koje je održano u Strasbourgu od 23. do 27.1.2012. i Informacija o pristupanju Parlamentarne skupštine BiH Parlamentarnoj skupštini Unije za Mediteran (PSUzM), saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.