Naša stranka
0

Nedosljednost SDP-ovih vijećnika u Gradskom vijeću

FENA
Naša stranka je već ranije iskazala svoj kategorički negativan stav o povećanju plaća zastupnicima i poslanicima u Federalnom parlamentu i službenicima u Gradu Sarajevu, ali još jednom naglašava nakaznu nemoralnost federalnih zastupnika i gradskih vijećnika u trenutku kada većina građana i građanki živi na rubu egzistencije, saopćeno je iz Naše stranke.

Naša stranka ovim putem osuđuje nemoralnost stranaka čiji su poslanici u Domu naroda podržali odluku o povećanju plaća i vlastitih privilegija, a posebice osuđuje nedosljednost SDP-ovih vijećnika u sadašnjem sastavu Gradskog vijeća, koji su krajnje neodgovorno podržali povećanje plaća službenicima u Gradskoj upravi, gdje su čak uključili i mogućnost retroaktivnog isplaćivanja povećanih plaća za 2008. godinu.

Marin Ivanišević, predsjedavajući Gradskog vijeća u ime SDP-a, predložio je jednu od najnemoralnijih odluka u novijoj povijesti bosanskohercegovačkih vlasti, smatra Naša stranka.

Naša stranka još jednom podsjeća političke stranke koje se zalažu za ovu besramnu i po građane ponižavajuću odluku, ali i sve građane i građanke, da će se svim demokratskim sredstvima boriti protiv ovakve odluke. Također, izabrani vijećnici i vijećnice Naše stranke u novom sazivu Gradskog vijeća učinit će sve i iskoristiti sva demokratski dozvoljena sredstva kako bi građane i građanke Sarajeva i Bosne i Hercegovine zaštitili od pohlepnih i nemoralnih vlastodržaca.

Također, Naša stranka javno poziva SDP da pokaže političku dosljednost, moralnost i odgovornost prema građanima i građankama i odustane od ove nemoralne odluke. Naša stranka razvit će mjere javne štednje i debirokratizacije vlasti koja troši više od polovine GDP-a na svoje nemoralno visoke plaće, kako bi naša zemlja efikasno prevladala sadašnju, ali i nadolazeću ekonomsku krizu. Na osnovu ušteđenog novca moguće je pokrenuti velike razvojne projekte u BiH i zaposliti ogroman broj nezaposlenog stanovništva koje danas živi u neljudskim uvjetima krajnje bijede i siromaštva, smatra Naša stranka.