BiH
127

Nedjeljno jutro sa -3 stepena: Još sutra sunce, a onda slijedi kiša i hladnije vrijeme

Piše: M. N.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Stanovnici BiH imat će priliku uživati u toplom i sunčanom vremenu još u četvrtak, a već od petka očekuje se naoblačenje i kiša koja će nas pratiti narednih dana. Temperature će se spustiti za sedam, a u nekim dijelovima zemlje i do 10 stepeni. U nedjelju ujutro bit će minus tri stepena.

Sutra će u našoj zemlji biti sunčano vrijeme s jutarnjim temperaturama od 3 do 9, na jugu do 12 stepeni, a dnevnim od 20 do 26 stepeni.

U petak će preovladavati oblačno vrijeme s kišom u Bosni, a u Hercegovini sa slabim lokalnim pljuskovima. Jutarnja temperatura od 5 do 12, a dnevna od 16 do 23 stepena.

Situacija s temperaturama mijenja se od subote kada će biti oblačno vrijeme s kišom, a na planinama sa snijegom. Najniža jutarnja temperatura između 4 i 9 na jugu 9 do 13 stepeni. Najviša dnevna temperatura između 7 i 13 °C, na jugu od 15 do 19 stepeni.

Drugog dana vikenda padavina će biti samo u jutarnjim satima, no preovladavat će oblačno vrijeme. Jutarnje temperature kretat će se od minus 3 do 2, na jugu od 5 do 9 stepeni, a najviša dnevna između 9 i 15, na jugu do 19 stepeni.

Prema podacima Accuweather.com, ljepše vrijeme uslijedit će od utorka naredne sedmice, no do kraja aprila predstoji nestabilno i promjenljivo vrijeme.