Tuzlanski kanton
0

Nedim Mutapčić policijski komesar i naredne četiri godine

FENA
Vlada Tuzlanskog kantona imenovala je Nedima Mutapčića za policijskog komesara u MUP-u TK na razdoblje od četiri godine.

Nedim Mutapčić bio je prvorangirani kandidat za policijskog komesara nakon što je Nezavisni odbor proveo kompletnu proceduru predviđenu Zakonom o unutrašnjim poslovima Tuzlanskog kantona.

Mutapčić je izabran na prijedlog MUP-a TK, a u obrazloženju prijedloga ministar unutrašnjih poslova TK Sead Omerbegović je naveo da se, u okviru svojih ovlaštenja, rukovodio odlukom Neovisnog odbora, ocjenama za rad policijskog komesara u proteklom razdoblju, dostignutim visokim stepenom sigurnosti svih građana na području kantona i organizacije policijske strukture u okviru kantonalnog MUP-a i postignutim nivoom saradnje sa sigurnosnim agencijama na nivouBiH.

Inače, Nedim Mutapčić je od 1987. godine radio u Centru službi sigurnosti Tuzla, a od 2003. do 2006. godine obavljao je poslove načelnika Policijske uprave Tuzla. Na mjesto policijskog komesara u MUP-u Tuzlanskog kantona izabran je 2006. godine.

Vlada TK danas je donijela i Rješenje o imenovanju članova Policijskog odbora na mandat od dvije godine. U Policijski odbor imenovani su Ljubomir Divković, Miralem Malkić, Safet Begić, Zoran Teofilović, Bego Gutić i Edina Garčević.