BiH
0

Nećete vjerovati zašto već mjesecima ne radi rasvjeta na dijelu brze ceste Ilidža - Blažuj

Piše: N. Jamaković
Foto: F. K./Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Na jednom dijelu brze ceste Ilidža - Blažuj već mjesecima ne radi javna rasvjeta, odnosno 30-ak svjetiljki. Razlog je nevjerovatan.

Kako su za Klix.ba kazali u nadležnom Ministarstvu prostornog uređenja Kantona Sarajevo, riječ je o većem kvaru na kablovima javne rasvjete.

"Nadležna ekipa je izlazila na teren, ali nisu mogli otkloniti kvar jer im to nije dozvolio vlasnik firme na čijem se zemljištu nalaze stubovi javne rasvjete. Upućen je zvanični zahtjev Općini Ilidža, jer se javljaju nerazriješeni imovinski odnosi te očekujemo odgovor od nadležnih iz Općine Ilidža", kazali su nam u Ministarstvu.

U Općini Ilidža je za Klix.ba rečeno kako su oni na zahtjev resornog kantonalnog ministarstva u više navrata kontaktirali direktora Tranzit exporta d.o.o.

"Obraćali smo se i pisanim putem direktoru da dozvoli izvođenje radova na otklanjanju kvara na podzemnom kablu, međutim direktor se na sve zahtjeve i pisane dopise oglušivao", kazali su u Općini Ilidža.

Pokušali smo dobiti odgovor od direktora Tranzit exporta Dževada Halilovića, ali do objavljivanja teksta on nije odgovorio na naš upit u vezi sa ovim slučajem.