PIO/MIO
0

Neće biti problema oko isplate penzija

FENA
S obzirom na to da je Vlada Federacije Bosne i Hercegovina na današnjoj sjednici donijela Odluku o produljenju mandata članovima Upravnog odbora federalnog Zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje na razdoblje do 60 dana, neće doći do zastoja u radu spomenutog zavoda i mogućih problema pri određivanju koeficijenta i datuma isplate penzija.

Kako je saopćeno iz federalnog Zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje, početak isplate penzija planiran je za 3. decembar. Sjednica Upravnog odbora zavoda zakazana je za 1. decembra kada će biti određen tačan datum početka isplate penzija.

"Priliv sredstava od uplate doprinosa na plate kreće se u okvirima dosadašnjih mjeseci te se ne očekuju bilo kakvi problemi u isplati penzija. Također, očekuje se da će i sredstva za penzije koje se isplaćuju iz budžeta Federacije BiH biti na vrijeme uplaćena na račun Zavoda", stoji u saopćenju Ureda za odnose s javnošću federalnog Zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje.

"Ovim želimo otkloniti sve špekulacije i nejasnoće koje su se posljednjih dana pojavile u javnosti, a u kojima se isticalo da je upitna isplata penzija", navodi se na kraju saopćenja.