Tužiteljstvo TK
0

Neće biti istrage u slučaju smrti doktora Mujkanovića

FENA
U povodu smrti dr. Nedreta Mujkanovića iz Tuzle, nakon više poduzetih istražnih radnji, Tužiteljstvo TK-a je donijelo odluku da se neće provoditi istraga jer nema osnova sumnje da je počinjeno kazneno djelo.

Slijedom rezultata uviđaja i zapisnika o pregledu i obdukciji mrtvog tijela proistječe da je u predjelu vrata nađena strangulaciona brazda koja se proteže iznad Adamove jabučice i ide prema zadnjem kraju formirajući oblik u vidu potkovice, što ukazuje na vješanje.

Mišljenja vještaka sudske medicine je da je smrt dr. Nedreta Mujkanovića nasilna i neposredno je nastupila uslijed zaživotnog stezanja omče oko gornjeg dijela vrata. Na lešu nisu nađeni znaci svježeg mehaničkog nasilja. Vještak je mišljenja da je smrt najvjerojatnije samoubilačkog porijekla.

Iz nalaza Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu - Zavoda za sudsku medicinu i kriminalistiku Zagreb od 12. 1. 2009. godine, proistječe da u dostavljenom biološkom materijalu Nedreta Mujkanovića nisu nađeni tragovi medikamenata, droga i njihovih metabolita. U trenutku smrti je preminuli bio u trijeznom stanju.

Iz nalaza i mišljenja sudskog vještaka za balistiku i mehaničke tragove proistječe da je čelična sajla, pronađena na licu mjesta, sačinjena od 12 niti isprepletenih uzdužno oko svoje ose, te obloženih armiranom pvc. podlogom debljine 2,4 mm. Sajla je veoma čvrsta i otporna, te je za njeno presijecanje potreban poseban oštar alat (kliješta i sl.).

Također, i iz drugih operativno-taktičkih mjera i radnji koje su poduzete, proistječe da nije pronađena eventualna poruka preminulog prije nesretnog događaja.

Iskazi saslušanih svjedoka su u bitnim elementima podudarni s materijalnim dokazima pronađenim na licu mjesta, a koji se odnose na uzrok smrti preminulog Nedreta Mujkanovića.

Iz svih navedenih razloga proistječe da, povodom smrti Nedreta Mujkanovića iz Tuzle, nema osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo.