BiH
8

Nebojša Rojko, osumnjičeni za ubistvo pjevačice Jelene Marjanović, deportovan u Srbiju

Piše: Er. M.
Nebojša Rojko
Nebojša Rojko
Nebojša Rojko, koji se dovodi u vezu sa ubistvom pjevačice Jelene Marjanović, na putu je prema Srbiji gdje će bit predat srbijanskim vlastima, potvrdio je za Klix.ba Slobodan Ujić, direktor Službe za poslove sa strancima BiH.

On je kazao kako je cijeli proces ubrzala Rojkova majka Nena koja je donijela u Bosnu i Hercegovinu njegove dokumente kako bi bh. organi mogli utvrditi njegov identiteta.

Ujić je kazao da je Služba za poslove sa stranicima BiH u dogovoru sa srbijanskim organima odlučila da Rojka već danas deportuje u Srbiju. Dodaje kako je on deportovan u 17 sati.

Policija Brčko distrikta BiH u subotu je Rojka predala Službi za poslove sa strancima nakon čega je prebačen u Imigracioni centar u Istočnom Sarajevu gdje se nalazio sve do deportacije.

Podsjećamo, Jelena Marjanović je nestala prije sedam dana, da bi njeno tijelo u nedjelju pronašla policija nedaleko od mjesta Borča, kod Beograda. Konstatovano je da je Jelena ubijena, a nedaleko od tijela pronađeni su i njeni lični predmeti.