BiH
0

Nebojša Radmanović se susreo sa Javierom Solanom

FENA
"Bosni i Hercegovini je potrebna podrška u ispunjenju uslova za potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju s EU i to osobito po pitanju reforme u policijskom sektoru", istakao je predsjedatelj Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović u Briselu prigodom susreta sa Javier Solanom glavnim tajnikom Vijeća EU i visokim predstavnikom za vanjsku politiku i sigurnost.

Radmanović je ponovno, u ime Predsjedništva BiH, naglasio opredjeljenost BiH za put k EU i eurotlanskim integracijama. Izrazio je i uvjerenje da će sve obaveze koje stoje pred bh. vlastima biti uspješno rješavane i uz pomoć prijatelja BiH iz Europe.

„Europska unija podržava bh. opredjeljenje da bude dio euroatlanskih integracija“, kazao je Solana, „spremni smo pomoći u okviru naših mogućnosti ali je veliki dio odgovornosti na domaćim predstavnicima političke vlasti“.

„Reforma policije je od velike važnosti i potrebo je završiti u što kraćem vremenskom roku“, kazao je Solana. U tom kontekstu obećao je pružiti pomoć. Solana je ponovio da je rješenje pitanja reforme policije, pokretanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju s EU u što kraćem vremenskom roku zadržalo dinamiku napredovanja BiH ka euroatlanskim integracijama i na regionalnoj razini naša zemlja bi bila odličan primjer.

Predsjedatelj Radmanović je kazao da poslije niza uspješno provedenih reformi BiH ima zastoj u rješavanju reforme policije.

„Spremnost europskih institucija da pomognu u rješavanju ovog problema je vrlo ohrabrujća“, zaključio je Radmanović.

Iskazao je uvjerenje i želju BiH da do kraja ove godine potpiše Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju s EU, saopćila je Služba za odnose s javnošći Predsjedništva BiH.