Preporuka MVP-a BiH
0

Ne putujte u Japan

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Ambasador Bosne i Hercegovine u Japanu Pero Matić stupio je u nedjelju u kontakt sa još jednim brojem bh. državljana koji žive u Tokiju i svi su živi i zdravi.

Neki od bh. građana koji su 14. marta 2011. godine ujutro nazvali Ambasadu BiH u Tokiju javili su da su napustili Tokio i da se sada nalaze u Kobeu.

Prema informacijama Ambasade BiH u Tokiju, tokom današnjeg dana u Tokiju je došlo do isključivanja struje, što će se vjerovatno nastaviti i narednih dana, a što je bio razlog zastoja u saobraćaju, kao i do prekida rada velikog broja kompanija. Situacija se jako dinamično mijenja i očekuju se novi zemljotresi. Komunikacija je otežana jer su i veze u prekidu.

Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine ne preporučuje bh. državljanima da do daljnjeg putuju u Japan bez prijeke potrebe. Lica u Bosni i Hercegovini koja imaju srodnike, prijatelje ili poznanike koji su državljani BiH a trenutno borave u Japanu, mogu nazvati broj telefona 033/281-310 u Ministarstvu vanjskih poslova Bosne i Hercegovine.