Mirsad Kebo
0

"Ne bojim se prijetnji, bojim se samo Boga"

FENA
Mirsad Kebo, Foto: Sarajevo-x.com
Mirsad Kebo, Foto: Sarajevo-x.com
Potpredsjednik Federacije BiH Mirsad Kebo izjavio je danas u razgovoru za Fenu da ga nedavne prijetnje likvidacijom neće odvratiti od njegove borbe protiv organiziranog kriminala.
  • Da li su te prijetnje kredibilne, za to postoje institucije koje se bave utvrđivanjem činjenica koje su vezane za ove prijetnje i njihovu pozadinu, što je posebno važno kada uđete u neke aktivnosti koje same po sebi nose opasnost od onih čije interese povređujete, kazao je Kebo.

U ovom slučaju, istaknuo je, to su interesi organiziranog kriminala i korupcije, među kojima ima pojedinaca koji se čak nalaze u organima vlasti.

Kebo kaže da se ne osjeća nesigurnim niti je promijenio način života.

  • Ne bojim se ljudi. Ja se bojim samo Boga. Ti ljudi koji prijete su u principu kukavice. Ja sam dijete koje je raslo na ulicama Sarajeva i stekao sam iskustva koja mi pokazuju da se s takvim ljudima i u takvim situacijama znam dobro nositi psihološki, a i vrlo dobro znam šta treba da uradim, kazao je on.

Kebo kaže da se ne obazire na to da li se iza njega nalaze pripadnici službi sigurnosti jer je to njihova zakonska obaveza i oni rade svoj posao.

  • Moram reći da sam sinoć pobjegao službama pa su me tražili. To mi je jedna od najslađih aktivnosti u zadnje vrijeme. Hoću da kažem da apsolutno nisam promijenio način života. Naprotiv, ovo mi daje uvjerenje da sam potpuno u pravu kada se identificiram s mnogim ljudima, bez obzira na to kojem narodu, političkoj partiji, spolu ili nekom drugom određenju pripadaju, kazao je Kebo.

Potpredsjednik FBiH je poručio da neće odstupiti od svoje politike borbe protiv organiziranog kriminala.

  • Mislim da ovo to samo pojačava. Ako je veći pritisak, moja reakcija, u skladu s Ustavom i odgovornostima, neuporedivo je jača. U borbi između mafije i države uvijek pobjeđuje država, bez obzira na to da li će to biti veoma brzo ili će trebati duže vrijeme, naglasio je.

Potpredsjednik Kebo je, također, upozorio da se ovdje radi o kriminalu koji nije samo bosanskohercegovački nego je regionalni pa čak i evropski.

  • Oni se fantastično dobro udružuju. Treba pokazati da je u BiH, bez obzira na aktivnosti naših organa, kojima moram čestitati na mnogim akcijama, opasnost mnogo veća i da svi građani moraju učestvovati u toj borbi. Ovo nije borba između Davida i Golijata. Ovo je borba između dobra i zla, kazao je Feni potpredsjednik Federacije BiH Mirsad Kebo.