BiH
0

NDP: Nemamo veze s kompromitujućim porukama

FENA
Dragan Čavić (Foto: Arhiv)
Dragan Čavić (Foto: Arhiv)
Politički protivnici opozicije i Narodnog demokratskog pokreta (NDP) u samoj završnici kampanje ponovo posežu za očajničkim potezima koji imaju za cilj da zbune građane i birače, a da pritom ovu stranku dovedu u vezu s kriminalnim i nelegalnim aktivnostima - saopćeno je iz NDP-a.

Naime, tokom jučerašnjeg dana, s telefonskog broja 066/779-716, na adrese mnogih građana su, kako navode, upućivane SMS poruke "kompromitujućeg i po NDP-e diskreditujućeg sadržaja u kojima se, uime NDP-a, nudi novac za kupovinu glasova".

"Budući da je NDP-e demokratska i društveno odgovorna stranka i budući da se do sada u svom javnom radu na prepoznatljiv i sebi svojstven način zalagao za energičnu borbu protiv korupcije i kriminala, jasno je zašto se ovoj stranci želi da pripiše ovakva gadost", stoji u saopćenju iz NDP-a.

Navode da im je „potpuno jasno iz koje kuhinje dolaze ovakve monstruozne i montirane manipulacije, ali žele da upozore cjelokupnu javnost, birače i glasače u RS-u, uopće, da ne reagiraju na ovakva podmetanja i da znaju da NDP-e s ovim nema nikakve veze“.

NDP