BiH
0

NBA: Jordan odlučio prepustiti All-Star mlađim zvijezdama

Klix.ba
Ako NBA i njeni fanovi žele vidjeti <b>Michaela Jordana </b>na ovogodišnjoj All-Star utakmici, trebat će se poprilično potruditi. Jordan, koji je prosječno postizao rekordnih 21,3 poena po All-Star utakmicama, više želi da se malo odmori ako ne bude izabran za startera na utakmici 9. februara u Atlanti. "Neću se boriti za to", rekao je Jordan. "Lijepo je predstavljat fanove i ako dobijem priliku za to, to ću i uraditi. Ali ako ne budem, neće biti žaljenja, niti tužnih osjećaja".

All-Star glasanje se završilo u nedjelju, a prema posljednjim prikazanim rezultatima, Jordan je treći među bekovima istočne konferencije, iza Orlandovog Tracy McGradyja i Philadelphijinog Allena Iversona.

Jordan, koji je bio 12 puta starter na All-Staru, ove sezone za Wizardse prosječno daje 17,6 poena po utakmici, i jedan je od ključnih faktora nedavnog uspjeha ekipe iz Washingtona, u kojem su dogurali do šeste pozicije u Istočnoj konferenciji. Ali Jordan kaže da je vrijeme da mladi igrači dobiju svoju šansu.

"Stvari se mjenjaju. Igrači se mjenjaju. I sa novim generacijama koje dolaze, fanovi očekuju da vide nove igrače u novim situacijama. To meni ne smeta nikako", rekao je Jordan.

"To podržavam jer mislim da će tako liga opstati. To je drugačija era, i vrijeme je da se ja sklonim i dopustim ovim dečkima da zauzmu svoje mjesto, i to mi nimalo ne smeta - imat ću više slobodnog vremena za sebe".