Za pravi krov nad glavom
7

Nazifu Mujiću ostvarila se velika želja, dobio je građevinski materijal za kuću

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Tuzlanska fabrika Xella BH, proizvođač Ytong građevinskih materijala, priredila je ugodno iznenađenje za berača željeza, Nazifa Mujića, dobitnika Srebrenog medvjeda za najboljeg glumca na ovogodišnjem Međunarodnom film festivalu u Berlinu.

Nazif i njegova porodica bili su više nego obradovani, kada im je stigao kamion s 20 kubnih metara termoblokova, koje im je ova firma donirala za rekonstrukciju njihove porodične kuće u Svatovcima.

"Ovo je važan dan za mene. Ovo je temelj moj, Xella BH mi je ostvarila želje, za koje sam mislio da se nikad neće ostvariti u životu. Neću ovaj gest zaboraviti dok sam živ. Materijal je izuzetno važan za mene i moju porodicu. Iskreno se nadam da ima još ovako dobrih ljudi koji će donirati potrebnih materijala, tako da i mi uskoro možemo imati pravi krov nad glavom", izjavio je Mujić prilikom preuzimanja materijala, koji su mu uime Xellae BH predali Said Kunosić, regionalni menadžer za prodaju i Nevzet Kovačević, instruktor gradnje za Ytong materijale.

Prateći mnogobrojne medijske nastupe, u kojima je Nazif isticao da će slava oko Srebrenog medvjeda proći, a da će njegovi problemi da se zaposli, da ima zdravstvenu zaštitu i krov nad glavom i dalje ostati nerješeni, menadžment ove firme je donio odluku da Nazifu pomogne i donira termoblokove, kojima se brzo i jednostavno uz velike uštede u radu i vremenu može rekonstruisati porodična kuća Mujića, navodi se u saopćenju iz Xelle BH.