BiH
222

Nazif Mujić s porodicom otišao u Njemačku po azil?

Piše: D. Brkić
Nazif Mujić na SFF-u (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nazif Mujić na SFF-u (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Najbolji glumac 63. Filmskog festivala u Berlinu, Nazif Mujić, prema pričama njegovih poznanika, otišao je s porodicom u Njemačku gdje će, kako saznajemo, zatražiti azil.

Pokušali smo stupiti u kontakt s Mujićem, ali je njegov mobitel isključen, što podgrijava sumnju da je s porodicom napustio BiH.

Iz JKP Rad iz Lukavca, u kojem je Nazif dobio zaposlenje u junu ove godine, saznajemo da je rješenjem od 4. decembra, zbog teže povrede radne discipline, odnosno izostajanja s posla, ugovor o radu između sa Mujićem raskinut.

Njegove bivše radne kolege nisu mogli potvrditi, ali ni demantovati vijest da je Nazif s porodicom otputovao za Njemačku. Samo su nam rekli kako ga dugo nisu vidjeli.

Inače, Mujić je najprije dobio posao u JKP Pannonica u Tuzli, kao animator za kulturu, ali je zbog, kako je naveo, male plate odlučio da prihvati ponudu JKP Rad i da napokon za sebe i svoju porodicu isposluje zdravstveno osiguranje.

Mujić je 12. juna 2013. godine postao uposlenik JKP Rad, da bi 4. decembra njegov radni odnos prestao zbog nedolaženja na posao.