Humanitarna akcija
0

Navijači Željezničara prikupljaju novac za Vedada

Sarajevo-x.com
Udruženje navijača FK Željezničar - TM 1987, pokrenulo je akciju prikupljanja novčanih sredstava potrebnih za operaciju jednomjesečne bebe Vedada Ražanice.

Tokom utakmica sa Slobodom i Veležom, na stadionu Grbavica će se nalaziti punktovi, gdje će se moći donirati novčana pomoć za malog Vedada. Pozivamo sve navijače FK Željezniča da se u što većem broju odazovu akciji spašavanja života našeg malog sugrađanina.

Poziv za pomoć malom Vedadu

Vedad Ražanica je jednomjesečna beba, rođena sa teškim oboljenjem crijeva, zbog čega se bori za svoj život, pa je za izlječenje potrebno uraditi transplantaciju u nekoj od evropskih klinika, za šta su potrebna velika novčana sredstva.

Veći dio novca je prikupljen i angažovan je američki tim stručnjaka koji će izvršiti komplikovani operativni zahtjev, ali akcija prikupljanja sredstava još uvijek traje, kako bi se uradila transplantacija crijeva za što su potrebna, zaista, velika novčana sredstva koja Vedadovi roditelji ne mogu sami obezbjediti.

Vedad je sa roditeljima prije nekoliko dana otputovao u Italiju, gdje će biti obavljena operacija i naknadno liječenje sa oporavkom.

Pozivamo Vas da dobrovoljnim prilozima pomognete našem malom sugrađaninu.

Otvoren je i humanitarni telefonski broj 090 291 061 putem kojeg možete donirati 2 konvertibilne marke.