Skupljanje novca
0

Navijači Sarajeva u akciji pomoći malom Vedadu

Sarajevo-x.com
Navijači Fudbalskog kluba Sarajevo pridružili su se drugim ljudima dobre volje u humanitarnoj akciji pomoći malom Vedadu Ražanici. U subotu, 26. septembra 2009. godine, prije utakmice Sarajevo - Čelik, skupljat će se novčani prilozi za pomoć ovom dječaku.

Štand će biti postavljen između restorana i kontejnera za prodaju karata koji se nalazi na ulazu na parking stadiona (preciznije kod zelenog kontejnera uz ogradu pomoćnog terena). Na štandu će osim predstavnika navijača Sarajeva biti i Vedadov otac, koji će nakon završetka akcije odmah preuzeti prikljupene donacije. Svi donatori će na štandu kao poklon dobiti jednu od naljepnica Hz ("Mi nikad odustati nećemo!"), bez obzira na visinu donacije.

Udruženje navijača FK Sarajevo pozvalo je sve koji mogu da pomognu da se spasi jedan tek započeti život.

Utakmica počinje u 19:00 sati, a štand će biti postavljen od 17:30 do početka utakmice.

Vedad Ražanica star je nepunih dva mjeseca i već se mora boriti za svoj život. Vedad je rođen sa teškim oboljenjem crijeva, poznatim pod nazivom gastroschisis. To je urođeni nedostatak ili defekt dijela trbušnog zida (ali čitavom debljinom) i to najčešće u okolini pupka. Prilikom rođenja Vedadovi trbušni organi bili su van trbušne duplje i hitno je operisan na Klinici za dječiju hirurgiju Kliničkog centra Koševo.

Neizvjestan je svaki novi dan. Vedad se bori za život iz sata u sat jer može preživjeti samo unosom hrane putem vene, uz posebne tretmane koji u BiH nisu dostupni.

Ljekari preporučuju hitno izmještanje a najvjerovatnije da će potrebni tretman biti izvršen u klinici u Grazu, Austrija, za što su neophodna velika novčana sredstva. Vedadovi roditelji nisu u mogućnosti obezbijediti novac kojim bi spasili svoje jedino dijete, zato se pozivaju svi koji su u mogućnosti da pomognu spašavanju ove bebe.

Novčane priloge možete uplatiti na ime Vedad Ražanica Broj računa 09001001605 za uplate u KM Broj računa 19000708647 za devizne uplate Raiffeisen banka Sarajevo 1610000000000011

Otvoren je i novi humanitarni broj 090 291 061 na koji se mogu donirati 2 KM. Pozivi samo iz BH Telecom mreže.