BiH
339

Navijači iz BiH stigli u Brazil: Put je bio odličan i sa puno smijeha

Piše: F. K.
Foto: F. K./Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Bh. navijači, njih 120, koji su preksinoć avionom krenuli za Brazil iz Sarajeva, stigli su sinoć u tu daleku zemlju gdje se odigrava Svjetsko prvenstvo u nogometu.

Nakon kratkog leta, ekipa navijača je prvo stigla do aerodroma u Istanbulu, gdje su imali svojevrsni doček. Naime, naši navijači su dočekani na opće oduševljenje putnika iz cijelog svijeta koji su se zatekli u tom trenutku na aerodromu. Pitali su putuju li navijači u Brazil, a potom ih srdačno pozdravljali i poželjeli sretan put.

Tu se zadesila i ženska reprezentacija Makedonije koja je krenula u Estoniju na svoju utakmicu. Svi su se željeli fotografisati sa našim navijačima i rado su razgovarali i razmjenjivali mišljenje o našim igračima, a najviše se pričalo o Džeki, javlja specijalni izvještač Klixa sa Svjetskog prvenstva u Brazilu.

Ova grupa navijača je inače putovala u organizaciji Centrotoursa. Nakon prespavane noći u Istanbulu oko 9.30 sati, grupa od 120 navijača krenula je put Sao Paola.

Od uposlenika do carinika na istanbulskom aerodromu, svi su poželjeli sreću Zmajevima te smatraju da BiH može pobijediti Argentinu.

Na izlaznom tuneli ostalo je vremena za još jednu fotografiju za historiju. U avionu nova slika, Britanci u dresovima Brazila, djeca, žene, dede i bake ogrnuti zastavama Brazila vraćaju se kući u Brazil na početak Svjetskog prvenstva.

Sa navijačima Zmajeva je putovalo i nekoliko Japanaca u dresovima svoje reprezentacije, no plava i žuta su dominirale u avionu, a navijači su se dobro zabavljali fotografišući se.

No, kad Bosanci putuju, onda uvijek ima i anegdota. Pri polijetalju iz Istanbula jedan od naših navijača na tečnom njemačkom jeziku upustio u raspravu sa stjuartom i nakon kratkog ćaskanje uptao ga je koliko traje let, na sto je stjuart odgovorio 13 sati, a ovaj ga je pitao: "A pauza za cigarete"?

Ono što je najbitnije je to da su se navijači dobro zabavljali tokom leta i da su sigurno stigli na odredište, a u nedjelju će bodriti naše Zmajeve.