"Istina za Vedrana"
0

FOTO / Navijači FK Sarajevo odali počast Vedranu Puljiću

Sarajevo-x.com
(Foto: Edin Puzić/Sarajevo-x.com)
Prošle su dvije godine od brutalnog ubistva navijača FK Sarajevo Vedrana Puljića. Bordo tim je uoči utakmice Široki Brijeg-Sarajevo na današnji dan 2009. godine iz svojih navijačkih redova izgubio jedan mladi život.

Porodici je ostala vječna tuga nakon Vedranovog odlaska, prijatelji ga ne mogu i neće zaboraviti. Činjenica da njegov ubica još uvijek nije tamo gdje je zaslužio da bude strašno boli, ne samo ljude koji su bili bliski Vedranu, nego i sve građane ove zemlje koji strahuju i za svoju djecu.

Vedranovi prijatelji, navijači FK Sarajevo danas su mu odali počast obilaskom njegovog groba. Položili su cvijeće i prisjetili se svih zajedničkih momenata i bodrenja omiljenog fudbaskog kluba. No, činjenica da pravda nije zadovoljena ostavlja gorčinu u ustima.

"Sramotna je i bolna činjenica da poslije dvije duge i bolne godine, 730 dana, 17.520 sati, 1.051.200 minuta i 63.072.000 sekundi ožalošćena majka, brat, prijatelji i navijači FK Sarajevo još uvijek nisu dočekali dan kada će ubica biti osuđen na kaznu koja bi barem djelimično udovoljila pravdi, iako Vedrana niko i ništa ne može vratiti", navodi se u saopštenju koje danas izdalo Udruženja navijača FK Sarajevo (UNFKS), ukazujući i na to da je ubistvo Vedrana Puljića bio "najteži momenat koji je bh. fudbal imao u svojoj historiji.

"Istinu za Vedrana", kako je pisalo na brojnim transparentima postavljenim danas u Sarajevu, trebali bi tražiti svi sportski kolektivi u ovoj zemlji, nadležni sudovi, svi koji ne žele da se ovakva tragedija ponovi bilo kada u ovoj zemlji.

Oliver Knezović koji se sumnjiči za Vedranovu smrt živi u Hrvatskoj, a u bjegu u tu zemlju su mu pomogli policajci Kantonalnog suda u Širokom Brijegu Marinko Barbarić i Ivan Barić, koji se terete za protivzakonito oslobađanje i suđenje im je počelo u Livnu.