BiH
918

Navijači FK Sarajevo ispred Ambasade Hrvatske tražili istinu za Vedrana

Piše: D. B.
Grupa navijača FK Sarajevo danas je ispred Ambasade Hrvatske u Sarajevu zatražila istinu i pravdu kojih nema ni nakon sedam godina od ubistva njihovog prijatelja s tribine Vedrana Puljića.

Danas se navršava sedam godina od ubistva navijača FK Sarajevo Vedrana Puljića koji je ubijen 4. oktobra 2009. godine u Širokom Brijegu. Osumnjičeni za njegovo ubistvo je Oliver Knezović kojem se sudi na sudu u Splitu u Hrvatskoj.

Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba
Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba

Knezović je uhapšen nedugo nakon ubistva, ali je pobjegao iz policijske stanice u Hrvatsku. Suđenje je počelo u BiH, ali je slučaj prebačen u Hrvatsku, tačnije na Sud u Split. Počelo je u martu ove godine, ali presude još uvijek nema.

Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba
Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba

Grupa navijača je danas došla ispred Ambasade Hrvatske u Sarajevu, gdje je istakla transparent "Istina za Vedrana" tražeći kaznu za ubicu mladog Sarajlije i navijača kluba sa Koševa. Pristalice Bordo ekipe se na svakoj utakmici sjete Vedrana i skandiraju njegovo ime, a sjeverna tribina stadiona Asim Ferhatović Hase već duže vrijeme nosi ime po ubijenom navijaču.

Po gradu su polijepljeni plakati s Vedranovim likom i porukom "Istina za Vedrana", kao i oni na kojim piše: "7 godina se krije, 7 godina se šuti, al' sa sjevera tvoje ime vječno će se čuti".