BiH
9

Naučite engleski u školi Marks

Sarajevo-x.com
Marks Centar je privatna škola koja je počela sa radom u Londonu, a sada se nalazi u srcu Sarajeva.

Cilj im je jednostavno učenje engleskog jezika do najvećih mogućih standarda. Od otvaranja u februaru 2002. godine imali su izvanredan odziv, i rade punim kapacitetom, podučavajući uglavnom profesionalne kadrove: bankare, pravnike, doktore, diplomate, inžinjere, umjetnike itd.

Prema statistikama, najveći problem ljudi je nedostatak samopouzdanja, jer veoma često kandidati imaju pasivno znanje, ali se ustručavaju da to pokažu, pa je uspjeh Marks Centra tim veći, pošto se poslije samo nekoliko časova tim kandidatima ulije samopouzdanje da slobodno komuniciraju.

Njihov metod učenja je 100% engleski i zasnovan je na Kembridž programu (The Cambridge First Certificate) koji je priznat širom svjeta. Na početnim nivoima imaju profesore iz BiH, dok za srednje i visoke nivoe profesore iz Engleske. Razredi su organizirani sa maksimalnim brojem do 6 kandidata, čime se stvara atmosfera u kojoj kandidati mogu opušteno razgovarati i gdje profesori mogu procijeniti znanje svakog kandidata i odrediti njihove nedostatke. Časovi se održavaju dva puta sedmično po sat vremena (60 minuta).

Marks Centar omogućava i posebno dizajnirane kurseve za potrebe velikih kompanija koji se sve češće koriste (npr. Business English). Omogućavaju i kurseve jedan na jedan, što podrazumijeva čas pojedinca i profesora.

Marks Centar je do sada imao uspješnu suradnju sa mnogim ambasadama (britanska, poljska, bugarska i ambasada Saudijske Arabije), kao i sa brojnim firmama, kao što su OSCE, OHR, WURTZ, GTZ, HIDRIA, Vijeće ministara, Ministarstvo za prostorno uredjenje i okoliš, Ministarstvno vanjskih poslova, Radio "Slobodna Evropa" , BH Mega Team, Megatrend, Coloseum-Club, Advokatska komora BiH, Centralna Banka BiH , Central Profit Banka, Vakufska Banka, Raiffeisen Banka, Volksbanka, BH Telecom, BH Pošta, Vijeće Ministara, Ministarstvo za boračka pitanja, British Council, ASA Holding, Visoko sudsko tužilačko vijeće, Vlada Federacije BiH, Tobacco Imperial DOO, Pliva, Arcoing, OMV, Energopetrol, DHL, Abbot, Poreska uprava, SIEMENS, Bosnalijek itd.