BiH
0

NATO-ov ekspertni tim iz Brisela u posjeti BiH

FENA
Ministarstvo obrane i Oružane snage BiH domaćin su dvodnevnog radnog sastanka s NATO-ovim ekspertnim timom predvođenim Frankom Bolandom i Rokom Kosirnikom, koji je jučer počeo u Domu Oružanih snaga BiH.

Cilj posjeta i radnog sastanka je implementacija postojećih 36 partnerskih ciljeva suradnje BiH-NATO, razmatranje prijedloga četiriju novih partnerskih ciljeva te diskusija o prijedlogu dokumenta Pregleda obrane BiH.

Sastanku su osim predstavnika Ministarstva obrane i Oružanih snaga BiH nazočili i predstavnici Ministarstva sigurnosti BiH, Ministarstva vanjskih poslova BiH, predstavnici NATO-ovog stožera u Sarajevu te predstavnici Military Professional Resources Inc. (MPRI-a).

Nositelji partnerskih ciljeva su izvijestili predstavnike NATO-ovog ekspertnog tima iz Brisela o statusu implementacije svakog cilja te predstavili problematična područja za njihovu realizaciju.

Tim iz Brisela spremno je prihvatio sve prijedloge i iznio stavove NATO-ovog stožera u Briselu te izrazio zadovoljstvo dosadašnjom implementacijom partnerskih ciljeva suradnje između BiH i NATO-a.

Drugog dana radnog sastanka, zamjenici ministra obrane BiH Marina Pendeš i Mirko Okolić su zajedno s načelnikom Zajedničkog stožera BiH generalpukovnikom Miladinom Milojčićem održali kratki informativni sastanak s Frankom Bolandom, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva odbrane BiH.