BiH
0

NATO i EUFOR pozdravili hapšenje Župljanina

FENA
Foto: Specijalni sud u Beogradu
Foto: Specijalni sud u Beogradu
Komandanti NATO-a i EUFOR-a su oduševljeni što su njihovi kombinirani kontinuirani napori na identificiranju, remećenju i zatvaranju mreža za podršku optuženima za ratne zločine doprinijeli uspješnom hapšenju Stojana Župljanina od strane vlasti Srbije, saopćeno je danas iz NATO-a i EUFOR-a.

Sve više se odbjegli ratni zločinci nalaze izolirani, sa manje mjesta gdje se mogu sakriti i sa manje pristalica koje će ih zaštititi. Očito je da je to sada slučaj i u Srbiji, također.

EUFOR i NATO će nastaviti pružati podršku BiH i međunarodnim vlastima kako bi im pomogli u suprostavljanju ilegalnim mrežama za podršku optuženima za ratne zločine.

Iz EUFOR-a i NATO-a koriste ovu priliku da podsjete sve kako svaka osoba koja pruži informaciju koja vodi hapšenju i osudi, u bilo kojoj zemlji, optuženih za ratne zločine od strane Tribunala može računati na nagradu.

Nagrada od pet miliona dolara može biti isplaćena za Radovana Karadžića, Ratka Mladića ili Gorana Hadžića. Štaviše, Srbija je je obećala jedan broj nagrada, uključujući 250.000 eura za Karadžića.

Pojedinci koji posjeduju takve informacije trebaju nazvati telefon 065516674, odnosno 0038765516674 izvan BiH, ili poslati poruku na e-mail adresu [email protected]