BiH
0

Nastavnici i saradnici traže preispitivanje informacija o unošenju masonske ideologije u nastavni proces

FENA
Nastavnici i saradnici Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja Univerziteta u Sarajevu uputili su zahtjev Upravnom odboru ove visokoškolske ustanove da preispita medijske informacije, kako navode, o unošenju masonske ideologije u nastavni proces.

Također navode da treba da se preispita autokratsko ponašanje, kriminalne radnje, akademskog reketiranja, te drugih krivičnih djela na ovom fakultetu od dekana prof. dr. Izeta Rađe.

"Zahtijevamo od vas da preispitate navedene informacije, donesete stav i što hitnije zakažete zajedničku sjednicu na kojoj će biti prisutni nastavnici i saradnici.", navodi se u zahtjevu koji potpisuje 12 nastavnika i saradnika Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja u Sarajevu.

Oni objašnjavaju kako na ovaj način izražavaju zabrinutost većine uposlenika Fakulteta, te da zahtjev upućuju radi zaštite digniteta i legitimiteta Fakulteta i njegovih uposlenika i studenata.

Nastavnici i saradnici Fakulteta koji potpisuju ovaj zahtjev su Besalet Kazazović, Muriz Hadžikadunić, Sabahudin Dautbašić, Midhat Mekić, Nermin Nurković, Muhamed Tabaković, Senad Turković, Elvir Kazazović, Irfan Hasagić, Mensur Vrcić, Erko Sokolović, te Admir Hadžikadunić.