BiH
2

Nastavljeno suđenje službenicima MUP-a TK za korupciju i mito

Piše: M. H.
Pred Općinskim sudom u Tuzli danas je nastavljeno suđenje bivšem komesaru MUP-a Tuzlasnkog kantona, Samiru Aljukiću i policajcu Policijske stanice Istok Adnanu Đuloviću zbog zloupotrebe položaja, korupcije i primanja mita.

Danas su pred općinskim sudom u Tuzli svjedočili i poduzetnici, koji su za blaže prekršajne kazne u saobraćaju navodno morali bili prinuđeni davati mito Aljukiću i njegovim saradnicima.

Dejan Pavić, jedan je od važnijih svjedoka Tužilaštva protiv bivšeg komesara i policajaca Adnana Đulovića, a danas je govorio o audio snimku u kojem je zabilježeno kako Aljukić i Jasmin Kurtić, bivši zamjenik komandira Specijalne policije od njega uzimaju mito da ne bi, zbog tehničke neispravnosti vozila, poslali zakonom predviđenu kaznu od hiljadu maraka jednom privatnom preduzeću.

"Ja sam nazvao Zorana i rekao mu da se može nešto napraviti, pošto mi je Kurta rekao da mu trebam dati 300 maraka i da će taj slučaj biti završen. I Zoran je nazvao direktora Perutnine, da se ide tim putem,da se ljudi počaste", rekao je Dejan Pavić.

"Počeo mi je pričati tu priču da je njega i šefa neko uzeo na zub, da mu pakuju kako valjda ne bi bio komesar i da ćemo morati vratiti novac“, dodao je Pavić.

Odbrana je pokušala diskreditovati ovog svjedoka tvrdnjama, da je snimanje bilo neovlašteno, te da je i sam Pavić na taj način počinio počinio krivično djelo.

Na jednom od narednih ročišta trebao bi svjedočiti Zahid Selimbašić, tadašnji šef Sektora kriminalištičke policije, koji je policajce Aljukića, Kurtića, Đulovića i ostale disciplinski oslobađao.