BiH
0

Nastavljeno suđenje bivšem komesaru MUP-a TK

Piše: M. H.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Pred Općinskim sudom u Tuzli danas je nastavljeno suđenje Samiru Aljukiću, bivšem komesaru MUP-a Tuzlanskog kantona, optuženom za zloupotrebe položaja i korupciju, te policajcu Adnanu Džuloviću

Na suđenju su danas su svjedočili bivši ministar unutrašnjih poslova Zoran Teofilović i bivši načelnik Sektora kriminalističke policije MUP-a TK Zahid Selimbašić.

Danas su se na sudu susreli bivši komesar MUP-a Tuzlanskog kantona Samir Aljukić, koji je optužen za korupciju i njegov tadašnji šef Zoran Teofilović, bivši ministar unutrašnjih poslova i aktualni načelnik PU Tuzla.

Teofilović je potvrdio šta je pisalo u zabilješci koju mu je poslao Stjepan Hlavaček, tadašnji načelnik PS Istok, nakon što je otkrivena ova afera.

"Pisalo je o tim negativnostima i da je nađeno u stolu tih dosta zapisnika. Nisu izvršene provjere", kazao je Zoran Teofilović.

Potvrdio je i činjenice kako je Aljukić protežirao pojedine privatnike i oslobađao ih prekršajnih kazni.

Isto to je potvrdio i tadašnji predsjednik Disciplinske komisije Zahid Selimbašić, bivši načelnik Sektora kriminalističke policije.

"Spominjali su se tad tehnički pregledi, da su vlasnici vozila tjerani na tehnički pregled, pa su od njih kasnije traženi novci da ne bi išli protiv njih prekršajni nalozi", rekao je Zahid Selimbašić.