BiH
2

Nastavljeni radovi na izgradnji zgrade za demobilisane borce

Klix.ba
Nakon višegodišnje pauze nastavljeni su radovi na izgradnji zgrade u bihaćkom naselju Ozimice 1 namijenjene demobilisanim borcima. Naime, godinama 32 porodice čekaju na stanove za koje otplaćuju kredite i stanarine za stanovima u kojima žive kao podstanari.

Od prošle godine Općina Bihać pomaže ovim porodicama refundirajući troškove stanarine, a pored toga pokrenuti su radovi na jednoj polovini zgrade. Za završetak ovih radova Općina je osigurala 400.000 KM. No da bi cijela zgrada bila završena potrebna je pomoćih viših organa vlasti.

"Ako su zgrade završene u drugim općinama bez problema, onda očekujem kao načelnik Bihaća da se i ova zgrada završi u našem gradu, da ovi ljudi konačno usele u svoje stanove. Ne provode se zaključci o izdvajanju sredstava za završetak radova usvojeni od strane Skupštine i Vlade USK. Mi očekujemo sredstva kako bi završili zgrade", kazao je Emdžad Galijašević, načelnik Općine Bihać prilikom današnjeg obilaska radilišta.

Skupština USK, na svojoj posljednjoj sjednici, usvojila je zaključak da Vlada isplati sredstva za ovu zgradu u iznosu od 250.000 maraka, koje je planirala budžetom još prošle godine.Računa se i na 200.000 KM koje je obećao federalni ministar za pitanja boraca Zukan Helez. Sa ovim sredstvima cijela zgrada bi mogla biti završena čime bi konačno bila završena agonija demobilisanih boraca i njihovih porodica.