BiH
4

Nastavljena sjednica NSRS: Polemika o ekonomskoj politici Vlade RS

Piše: G. D.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Poslanici Srpske demokratske zajednice napali su danas zajedničkim snagama prijedlog Vlade RS o ekonomskoj politici i budžetu za narednu godinu na četvrtoj posebnoj sjednici NSRS.

"Koliko je ekonomska politika Vlade RS dobra vidimo po 'kapitalnim investicijama' u Hercegovini, kao što je, na primjer, aerodrom u Trebinju. Da je Hercegovina toliko veliko gradilište koliko Vlada RS govori, ljudi iz Hercegovine ne bi odlazili u zemlje regiona da traže posao. Zgrada Vlade RS je istovremeno najveći privredni subjekat u RS-u", rekao je Davor Šešić.

Vukota Govedarica istakao je da je prijedlogom budžeta za narednu godinu planirano 700 miliona KM za plate, što predstavlja povećanje od sedam miliona u udnosu na ovu godinu.

"To je drastično povećanje, jer ukazuje da se ništa ne radi na reformi administrativnog aparata, nego se samo zapošljavaju novi i novi ljudi. RS će sljedeće godine izdvojiti 44,1 posto direktnih prihoda na plate, a to je previše", smatra Govedarica.

Poslanicima SDS-a uzvratio je Luka Petrović iz Saveza nezavisnih socijal-demokrata, koji je rekao da opozicija samo naglašava šta treba da se radi, dok vlast rizikuje i radi.

"Kličković je obećao svojevremeno fabriku glinice. Gdje je ona? Branko Dokić je obećao brzu prugu. Gdje je ona? Da li treba uvesti privrednu upravu u Trebinje, s obzirom na to da je gradonačelnik ovog grada proglasio bankrot? Vi samo kritikujete, a ništa ne radite. Zašto SDS svojevremeno nije riješio prevoj Čemerno? Vlast je hrabra i rizikuje, a vi samo sjedite, kritikujete i predlažete, bez konkretnih akcija", rekao je Petrović.