BiH
0

Nastavljena 12. redovna sjednica Doma naroda FBiH

FENA
U Sarajevu je u petak nastavljena 12. redovna sjednica Doma naroda Parlamenta Federacije BiH koja je otvorena 23. aprila.

Na dnevnom redu je Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prestanku primjene zakona o napuštenim stanovima koji tretira pitanje otkupa bivših vojnih stanova, kao i Nacrt programa ovogodišnjeg rada Doma naroda.

Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o utvrđivanju i načinu izmirenja unutrašnjih obaveza Federacije BiH te Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prostornom planiranju i korišćenju zemljišta na nivou Federacije također su na dnevnom redu.

Delegat Asim Mekić uputio je u parlamenatrnu proceduru Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o pravima demobiliziranih branilaca i članova njihovih porodica, a Klub poslanika Bosanskohercegovačke patriotske stranke - BPS - "Sefer Halilović", koji djeluje u Predstavničkom domu FBiH, proslijedio je za današnju sjednicu Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o registraciji poslovnih subjekata u FBiH.

Prijedlog odluke o pristupanju izradi prostornog plana područja posebnih obilježja od značaja za Federaciju BiH - Igman, Bjelašnica, Treskavica i kanjon rijeke Rakitnice (Visočica) za period od 2007. do 2027. godine, Izvještaj Zajedničke komisije domova Parlamenta FBiH za utvrđivanje Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o šumama, kao i Izvještaj Zajedničke komisije za utvrđivanje prijedloga zakona o preuzimanju prava i obaveza osnivača nad ustanovama socijalne zaštite u Federaciji BiH također su najavljeni za delegatsku raspravu na ovoj sjednici.