BiH
0

Nastavljaju se protesti protiv poskupljenja struje

Sarajevo-x.com / Dosta
Dok većina stanovnika BiH mirno čeka nove račune za struju pokret DOSTA! za subotu, 6. maj organizira nove proteste protiv poskupljenja struje te proteste opšteg nezadovoljstva, saopštavaju iz Pokreta.
  • Očito je da nikoga od vladajućih struktura u BiH ne interesuje što sa poskupljenjem struje, a nakon višestrukog poskupljenja benzina, dolazi i do poskupljenja osnovnih živežnih namirnica čime će se narod dovesti u situaciju u kojoj će još teže preživljavati – stoji u saopštenju pokreta DOSTA!

Iz pokreta napominju da cijene ogromnu podršku koju su dobili iz Brčkog, Travnika, Tuzle, Mostara, Gradiške i drugih bh. gradova, ali da ne preuzimaju odgovornost za neke od samostalnih akcija koje se eventualno provedu u ime pokreta a bez konsultovanja sa Koordinacijom pokreta. DOSTA! saopštava i da je u pripremi CD na kojem će se naći angažirane pjesme hip-hopera iz Tuzle na čelu s Frenkiem te jedna pjesma Ede Maajke koju će pokloniti specijalno za ovu priliku. Veliki protesti planirani za sredinu maja pomjeraju se za početak juna kada je u planu održavanje velikog protestnog koncerta pred zgradom zajedničkih institucija na kojem bi trebali nastupiti Frenkie, Disciplinska komisija, King Mire, Edo Maajka, Dubioza kolektiv, Letu štuke a iz Pokreta napominju da lista učesnika nije još kompletirana.

Program protesta za subotu, 6. maja 2006.:

  • 10:00 do 13:00 – istureni punkt ispred tržnice, muzika, leci, potpisivanje Knjige. Izvodi iz knjige žalbi biće uskoro poslani na adrese bh. institucija;
  • 12:00 – protest ispred zgrade zajedničkih institucija na Marijin dvoru
  • 12:40 – mirna šetna kroz Sarajevo na relaciji M. Dvor-Drvenija-Tržnica - Vječna vatra - M. Dvor