BiH
0

Nastavlja se obnova vodovodne i kanalizacione mreže na Vratniku

Klix.ba
Sporazum o finansiranju/sufinansiranju nastavka projekta za izvođenje radovova na rekonsturkciji vodovodne i kanalizacione mreže u ulici Strošići na području općine Stari Grad potpisali su danas ministar komunalne privrede i infrastrukture KS Senad Hasanspahić sa načelnikom ove općine Ibrahimom Hadžibajrićem.

"Ovim sporazumom smo omogućili realizaciju druge faze rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže i to za pet krakova ulice Strošići na Vratniku, koja duže od 70 godina nije bila taknuta", precizirao je ovom prilikom načelnik Hadžibajrić.

Kao što se radilo u prvoj fazi tako će se i drugoj uraditi kompletna izmjena infrastrukture, postavljanje novih vodovodnih i kanalizacionih cijevi, kišnih i fekalnih odvoda. Predviđeno je postavljanje oko 800 metara kanalizacionih i vodovodnih cijevi, više od 180 individualnih priključaka, te postavljanje više od 1.000 kvadratnih metara kaldrme, pojašnjeno je tokom današnjeg potpisivanja.

Ukupna vrijednosti prve faze iznosila je 379.772 KM, a druge oko 220.000 KM.

Ministar Hasanspahić je kazao kako resorno ministarstvo na godišnjem nivou izdvaja namjenska sredstva iz Budžeta za svih devet općina s područja Kantona Sarajevo za realizaciju ovakvih i sličnih projekata, te da iznos od 80.000,00 KM, s kojim će resorno ministarstvo sufinansirati ovaj projekt, ne znači da u budućnosti neće biti izdvojena dodatna sredstva Općini Stari Grad.

Istakao je da ga posebno raduje što će rekonsturkcijom ulice u Starom Gradu, biti znatno popravljeni uvjeti života njenih stanovnika.

"Ove godine smo planirali sredstva u iznosu od oko 6.000,000 KM za ovu namjenu, što je manje u odnosu na prošlu, ali smatram da su raspoređena prema svim s područja općina Kantona Sarajevo na kvalitetan način", naglasio je ministar Hasanspahić.