BiH
4

Nastavak sjednice Doma naroda Parlamenta FBiH

FENA
Nastavak 17. sjednice Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine najavljen je za danas u Sarajevu.

Među preostalim tačkama dnevnog reda su nacrti zakona o izmjenama i dopunama Zakona o pripadnosti javnih prihoda u Federaciji, kao i izmjenama Zakona o utvrđivanju i načinu izmirenja unutrašnjih obaveza FBiH.

U nacrtu su također zakoni o igrama na sreću i poštanskom prometu.

Domu naroda je predložena i odluka o usvajanju urbanističke osnove regulacionog plana historijskog gradskog područja Blagaj za period od 2011. do 2021. godine.

Pred delegatima će biti izvještaj o izvršenju prošlogodišnjeg federalnog budžeta, kao i izvještaj parlamentarne komisije o finansijskoj reviziji javnih preduzeća za 2011.

Na dnevnom redu su, također, izvještaji o radu pojedinih federalnih komisija, fondova i zavoda.

U prvom dijelu ove sjednice, održanom 12. septembra, delegati su podržali dopune zakona o unutrašnjim poslovima FBiH i zdravstvenoj zaštiti, kao i novi federalni zakon o privatnim detektivima, usvojen s 13 amandmana.

Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine nije dobio potrebnu većinu glasova za razliku od Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti od požara i vatrogastvu, Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o federalnim ministarstvima i drugim tijelima federalne uprave te Nacrta zakona o gasu, upućenog u 30-dnevnu javnu raspravu.