Tuzla
0

Nastavak kampanje "Čovječe, uključi se!"

FENA
U povodu Međunarodnog dana mladih, koji se u svijetu tradicionalno obilježava 12. augusta, Fondacija tuzlanske zajednice, simboličnim pozivom "Čovječe, uključi se!", nastavlja kampanju zagovaranja kulture darivanja, društvene odgovornosti i volonterizma u Tuzli.

Važan segment kampanje su medijski nastupi na sam Dan mladih, u cilju promocije omladinskog aktivizma i mogućnosti strateškog ulaganja lokalnih donatora u nezavisni Fond za mlade pri Fondaciji, ali i promocije Zakona o mladima Federacije Bosne i Hercegovine, koji garantira poticajno okruženje za mlade.

Također, Fondacija će u subotu, 14. augusta, na kompleksu Panonskih jezera, organizirati interaktivnu igru ''Veliki čovječe, ne ljuti se!'', s ciljem promoviranja rada građanskih i omladinskih udruženja iz Tuzle.

"Veliki čovječe, ne ljuti se" bit će upriličen u sklopu manifestacije "Ljeto u Tuzli", na velikom polju za igru, s velikom kockom za igru i uz sudjelovanje "živih" igrača, koji će nositi majice i kape u bojama lokalnih sponzora.

Tradicionalne crvene, žute, zelene i plave ekipe formirat će predstavnici osam tuzlanskih udruženja i grupa. Za pobjednika takmičenja Fondacija je, putem donacija, osigurala novčanu nagradu od 500 KM.