BiH
13

Naša stranka predstavila kandidatkinje za načelnice sarajevskih općina

FENA
Naša stranka predstavila je danas u Sarajevu svoje kandidate za načelnike i vijećnike četiri sarajevske općine, pod sloganom "Mi možemo".

Diplomirana komparativistkinja Arijana Aganović, kandidatkinja za načelnicu općine Stari Grad, naglasila je da želi da njena općina bude u stanju da odgovori na sve potrebe njenih stanovnika, te da bude turistički centar Sarajeva u kojem će se otvarati nova radna mjesta.

Kandidatkinja za načelnicu općine Centar, magistrica interdisciplinarnih studija Lejla Somun-Krupalija, rekla je da će ukoliko bude izabrana unaprijediti sigurnost, preduzetništvo i učiniti nešto konkretno za osobe s invaliditetom s područja te općine.

Kandidatkinja za načelnicu općine Novi Grad, diplomirani psiholog i psihoterapeut Ajla Šišić, istakla je da Naša stranka nema teret prošlosti, a ima snagu i volju da promijeni stvari na bolje, kao i da želi čuti potrebe građana da bi im mogla izaći u susret.

Magistrica ljudskih prava i demokratizacije Sabina Ćudić, kandidatkinja za načelnicu općine Novo Sarajevo, pozvala je svoje potencijalne glasače da očekuju previše i da zajedno postave nove standarde u političkom angažmanu.

Predsjednik Naše stranke Denis Gratz rekao je da su tu stranku osnovali ljudi koji prethodno nisu bili politički angažirani i koji su se osjećali prevarenim.

  • Političari su ukrali zemlju od nas i stvorili sistem u kojem samo oni i njihovi poslušnici prosperiraju. Ipak, mi smo odlučili da ne mrzimo i izlazimo na izbore da branimo ideju građanske Bosne i Hercegovine - poručio je Gratz.