BiH
36

Naša stranka: Pozivamo gradske i općinske vlasti da kupe potrebno vozilo Gorskoj službi spašavanja

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Vijećnici Naše stranke u Gradskom vijeću Sarajeva najavili su inicijativu kojom će tražiti izdvajanje sredstava iz gradskog budžeta za potrebe Gorske službe spašavanja.

"Gradska uprava bi morala, potaknuta nesretnim slučajem na Bjelašnici, inicirati program podrške za Gorsku službu spašavanja. Prilikom posljednje akcije, spasioci su pokazali ogromnu hrabrost i solidarnost sa ugroženima, što je za svaku pohvalu. Potrebno je, međutim, da im institucije vlasti pomognu, budući da GSS ima sužene kapacitete zbog nedostatka finansijskih sredstava, a sve kako bi mogli na još bolji način obavljati svoju dužnost“, kazao je Samir Fazlić, zamjenik predsjednika Odbora za društvene djelatnosti Grada Sarajeva.

"Pozivamo, osim vlasti Grada Sarajeva, i načelnike sarajevskih opština da pokrenu aktivnosti u vezi s ovim pitanjem, te da kroz jednu zajedničku kupovinu potrebnog vozila daju podršku Gorskoj službi kako bi u budućnosti imala kapaciteta da brže reaguje u slučajevima eventualnih nesreća, koje spadaju pod njenu ingerenciju“, dodao je.