BiH
437

Naša stranka: Nema mase da stoji iza onih koji su nam ukrali dvije decenije

Klix.ba
Naša stranka upućuje građane da u izbornoj areni Bosne i Hercegovine ne dozvole opstanak političkih subjekta koji postoje samo da bi izborili mjesto za jednog čovjeka u strukturama zakonodavne vlasti u naredne četiri godine, istaknuto je u saopćenju za javnost ove stranke.

"Upravo to je bačen glas, jer nam onemogućava da gradimo snažniju opoziciju koja je već dokazala svoju vjerodostojnost. Među strankama ‘bačenih glasova’ su one ratnih profitera, te iznimno bogatih pojedinaca, koji zbog ličnih sujeta i svojih malih ratova sa lokalnim vođama, pokreću političke projekte, ne ostvaruju nikakav rezultat, olakšavaju put dominantnim političkim elitama, te uzimaju dio povjerenja onih glasača koji očajno traže neku nadu", navode iz Naše stranke.

"Moramo svoje glasove dati onima koji donose rješenja, te onima koji su dokazali svoju nepotkupljivost. U vremenima raspadanja raznoraznih vlada u Skupštini Kantona Sarajevo kada se podignuta ruka mogla naplatiti veoma dobro, zastupnici Naše stranke su ostali dosljednji sebi. Nakon četiri godine, Tarik Haverić i Predrag Kojović, kao jedini koji nisu učestvovali u vlasti od 2010. do danas, a sjedili su u skupštinskim klupama, danas pred građane Sarajeva izlaze čista obraza", piše u saopćenju za javnost Naše stranke.

"Naši kandidati idu ulicama Gračanice, Zenice, Visokog, Sarajeva, Tuzle, bez straha da će ih neko napasti zbog nečega što su uradili ili nisu uradili u posljednje četiri godine. Drugi kandidati se ni ne usuđuju pojaviti na nekom javnom skupu, ukoliko nisu sigurni da su okruženi svojom izbornom bazom. Autobusi stranačkih aktivista voze od grada do grada, te stvaraju privid mase koje više nema da stoji iza onih koji su nam ukrali dvije decenije života. Od oktobra u Zenici, Tuzli i Sarajevu ćemo natjerati sve druge u vlasti da o politici razgovaraju drugačije", poručuju iz Naše stranke.