BiH
0

Naša stranka: Federalna vlada opet truje narod

Sarajevo-x.com
Federalna vlada s premijerom Nedžadom Brankovićem na čelu već nekoliko puta je pokazala da njen cilj nije osigurati građanima bolji život nego im ga oduzeti. Stoga je krajnje vrijeme da premijer zajedno sa odgovornim ministarstvom podnese ostavku i svima nam olakša život, kaže se u dopisu Nove stranke.

Federalna vlada i njena Uprava za robne rezerve u posljednjih šest mjeseci nisu uspjeli nimalo olakšati život građanima pogođenim jakim udarima poskupljenja. Ali zato su u tom periodu čak tri puta pokušali otrovati svoje građane i tako se riješiti svih onih čiju imovinu bezobrazno pljačkaju.

Federalna Uprava za robne rezerve prvo je u decembru 2007. godine pustila u promet ulje sa lažnim etiketama o datumu proizvodnje i zemlji porijekla, potom je u federalnim robnim rezervama januaru 2008. godine otkriveno 11.000 tona za ljudsku ishranu neupotrebljive pšenice. A prije nekoliko dana ustanovljeno je da Brankovićeva vlada drži u robnim rezervama za trovanje stanovništva 3,5 tone zamrznute piletine kojoj je istekao rok valjanosti.

U ozbiljnim demokratskim društvima samo jedan od ova tri slučaja bio bi dovoljnim razlogom za pad kompletne vlade i hitno provođenje kriminalističke obrade nad odgovornim licima. Ali, Brankovićevi trovači naroda i dalje bezočno i nemoralno drže vlast ne samo da bi urušili državu svojom katastrofalnom ekonomskom strategijom već i da bi trovali stanovništvo hranom iz robnih rezervi, na kraju navodi čelništvo ove stranke.