BiH
303

Naša stranka Bihać: Galijašević je slika i prilika politike SDA

Klix.ba
Emdžad Galijašević (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Emdžad Galijašević (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Povodom hapšenja gradonačelnika Bihaća Emdžada Galijaševića i njegovog prvog saradnika Smaila Toromanovića iz SDA, prilikom, kako je saopćeno, uzimanja mita, oglasio se Gradski odbor Naše stranke u Bihaću.

"Gradonačelnik Galijašević je u ovom mandatu pokazao sklonost da politiku i obavljanje funkcije gradonačelnika ne shvata kao sredstvo za rad u interesu svih građana Bihaća, već kao sredstvo za pribavljanje koristi užim, interesnim grupacijama. To se vidi po zvaničnim podacima, koji govore da je za njegovog mandata pao broj zaposlenih, broj đaka i prirodni priraštaj. Također, gradonačelnik je, u finansijskoj krizi u kakvoj jesmo svi u Bihaću, preusmjerio 254.000 KM iz KFV projekta za gradnju kanalizacije i kupio s time tri nova služena auta marke pasat", poručili su iz Naše stranke.

Dodaju da metode gradske uprave predvođene Galijaševićem, pokazivale su svoju suštinu kad je Smail Toromanović, koji je također uhapšen, puštao u javnost neistinite informacije o 1.700 novozaposlenih u Bihaću.

"Podsjećamo i da je Galijašević, nastavljajući pogubnu budžetsku politiku svojih prethodnika iz SDP-a, počeo s rasprodajom gradske imovine", dodali su.

Iz Naše stranke su dodali da građani Bihaća nisu zaboravili ni slučaj kad je gradonačelnik Galijašević dodijelio iz tekuće rezerve vijećnici SDA u Gradskom vijeću Bihaća Ameldi Šehić 2.000 KM 'pomoći za školovanje', dok veliki broj poštenih i vrijednih mladih ljudi zbog teške finansijske situacije nije imao priliku da studira.

"Imali smo pred prethodne izbore slučaj da je,nedugo nakon što je kandidovan za mjesto premijera, također za primanje mita uhapšen SDA-ov Đevad Muslimović, sad imamo isto: pred izbore, Galijašević, kandidat SDA za načelnika, je uhapšen", kazali su.

Naša stranka očekuje da je navedena akcija FUP-a tek početak jednog procesa u kojem će biti preispitani svi sumnjivi poslovi koje je vodila aktuelna gradska uprava, pod pokroviteljstvom Stranke demokratske akcije, kao i da će konačno od oktobra ove godine Bihać početi voditi pošteni i časni ljudi.