BiH
51

Naručite čestitke koje su pravili mali heroji i pomozite u izgradnji Roditeljske kuće

Piše: M. N.
Udruženje Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH na različite načine pomaže malim herojima da se nose s opakom bolešću. Kroz kreativne radionice mali heroji oboljeli od raka prave razne predmete, nakit, a ovaj put kreirali su i čestitke za nastupajuće praznike.

Kupovinom ove čestitke pomažete malim herojima da do kraja izgrade Roditeljsku kuću u kojoj će boraviti sa svojim roditeljima tokom liječenja.

Djeca su napravila čestitke za Božić i Novu godinu i mogu se iskoristiti kao poklon vašim najmilijim ili poslovnim partnerima. Čestitke se naručuju putem online obrasca, a uplata se vrši na račun Udruženja 161 00000 388 901 24, nakon čega se proizvodi dostavljaju na adresu naručioca.

Projekt Roditeljska kuća predstavlja građevinski objekt sa 666 metara kvadratnih korisnog prostora za stanovanje sa kompletnom infrastrukturom. Prilagođen je za korištenje po principu 10 jednosobnih jedinica i sanitarnim dijelom, zajedničkom kuhinjom za cijeli objekt, te odvojenim prostorijom za Udruženje, sobom za psihologa i posebnom prostorijom za igraonu za djecu, u funkciji jednodnevnog boravka. Objekt se gradi u krugu Pedijatrijske klinike KCUS na zemljištu koje je udruženje dobilo od Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

Izgradnja je počela 31. marta, a vrijednost projekta iznosi 1,2 miliona KM. Za izgradnju je potrebno još novca i ukoliko ste u mogućnosti pomoći to možete učiniti pozivom na broj telefona 090 292 014 te tako donirati 3 KM, ili uplatama na žiroračun 161 00000 388 901 24. Ukoliko želite donirati materijal za izgradnju kuće pozovite 062 599 344.

Pomozimo malim herojima u njihovoj borbi za život!