BiH
3

Narodna stranka Radom za boljitak u Vogošći i Ilidži

Klix.ba
Narodnea stranka Radom za boljitak, drugog dana predizborne turneje Boljitkovog plavog autobusa, nakon sarajevske općine Stari Grad i Ilijaša, obišla je kandidate za općinska vijeće Vogošće i Ilidže, kao i naselja u tim općinama.

Nostiteljica Boljitkove liste za vijećnike u Vogošći, Lejla Trebinjac, još jedna je u nizu mladih i obrazovanih djevojaka i mladića koji su kadri da provede četiri temeljna, strateška načela Narodne stranke Radom za boljitak u svojim lokalnim sredinama, a to su radno mjesto, dom, rodna gruda i obitelj, pod sloganom "Slušaj srce, spasi svoje'“.

"Naša Vogošća, nekad je bila veliko privredno čudo. Imali smo tvornice, ljudi su radili, zarađivali i živjeli od svog rada. Loše politike, nakon ratnih stradanja ovog naroda, učinile su veliku štetu budućim generacijama Vogošćana. A Vogošćani su i u najtežim vremenima smogli snage da prime mnoge koji su u devedesetim ovdje pronašli svoje utočište. O poslovnim dostignućima vogošćanskih preduzeća, danas pričamo kao o lijepim uspomenama. Od te privrede, gradili su se stanovi, stjecali uvjeti za formiranje porodica, gradili se vrtići i škole. Sa Plavom revolucijom Narodne stranke Radom za boljitak, želim da Vogošća ponovno postane privredni centar. Umjesto da žalimo za vremenima koja se nikada neće vratiti, na nama, mladim kandidatima Narodne stranke Radom za boljitak je da zasučemo rukave i upregnemo sve resurse kako bi donijeli boljitak u Vogošću“, kazala je Trebinjac.

Ona je izrazila svoje nezadovoljstvo gradnjom na zelenim površinama na kojima već postoje parkovi za djecu, te poručila biračima da će učiniti sve da se uzurpacija zelenih površina zaustavi.

„Niko ne smije da dira u parkove, one oaze zelenila u kojima se naša djeca igraju, stječu prva iskustva i saznanja o životu, prijateljstva i simpatije. Zar pored tolikog prostora Vogošćani moraju ostati bez parkova? Imaju li općinske vlasti malo više kreativnosti i vizije, da svoje zamisli ne realiziraju na dječjim parkovima. Neka se sjete svoga djetinjstva i ostave gradnju izvan ovih malih zelenih površina, koje tako mnogo znače. Narodna stranka radom za boljitak ima ljude u Vogošći koji imaju viziju. Vrijeme se ne može vratiti. Od uspomena se ne živi. Treba pogledati činjenicama u oči i probuditi onaj naš inat, našu srčanost koja nas je oduvijek krasila, i hrabro krenuti u podizanje privrede, stvaranje uvjeta za bolje poslovanje, jer nam je to jedini put da izvedemo Vogošću na zelenu granu“, poručila je Ljelja Trebinjac, kandidatkinja za Općinsko vijeće Vogošća na listi Narodne stranke Radom za boljitak.

Nakon Vogošće, Boljitkov autobus krenuo je put Ilidže, gdje su se ukrcali kandidati Narodne stranke Radom za boljitak za Općinsko vijeće Ilidža.

Predsjednik Općinskog odbora Narodne stranke Radom za boljitak i ilidžanski općinski vijećnik Kemal Čorbo istakao je lokalnu predizbornu strategiju Boljitkovaca.

„Sve izgrađene stambene objekte, a za koje postoje uvjeti, izgrađene od 1996. godine naovamo, treba legalizirati, a brižljivim planiranjima i izlaženjem građanima ususret, spriječiti dalju bespravnu gradnju, kako bi se jednom i kod nas znao neki red. Stvari ćemo konačno vratiti u okrilje zakona. Što se tiče privrede, želimo oživjeti one poslovne subjekte, od kojih su danas ostala samo zgarišta. Nekada su Energoinvest, Famos i Tkaonica ćilima zapošljavali hiljade ljudi. Želimo dovesti domaće i strane investitore kako bi oživjeli našu privredu i omogućili kvalitetniji život mladima“, kazao je Kemal Čorbo, noslac Boljitkove liste na Ilidži.

Kandidatkinja na listi Narodne stranke Radom za boljitak za Općinsko vijeće Ilidža, Edina Kremo poručila je biračima da će se Boljitkovci Ilidže zalagati za bolje uslove obrazovanja z mlade, koje više neće po diplome odlaziti u inostranstvo, a potom ići dalje od rodne grude, trbuhom za kruhom.

Drugi dan kampanje, Boljitkov autobus završiće u Hadžićima, gdje će pronijeti radosne poruke Plave revolucije koja nastavlja svoj put u svih 87 općina BiH gdje Narodna stranka Radom za boljitak ima svoje kadnidate za Općinske izbore 2012, koji će se održati 7. oktobra.