BiH
136

Narednih dana sunčano vrijeme s temperaturama do 22 stepena

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
U narednim danima u Bosni i Hercegovine očekuje nas sunčano vrijeme s temperaturama zraka koje će se kretati od 12 do 22 stepena celzija. Sunčano vrijeme potrajat će do četvrtka kada nas očekuje naoblačenje sa zapada.

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda u našoj državi danas će preovladavati sunčano vrijeme uz umjerenu naoblaku, a najviša dnevna temperatura zraka iznosit će uglavnom između 12 i 22 stepena.

U utorak također možemo očekivati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu naoblaku. Najviša dnevna temperatura zraka kretat će se od 13 do 22 stepena.

Sunčano uz malu do umjerenu naoblaku će biti također i u srijedu, kada može očekivati najviše dnevne temperature zraka između 14 i 20 stepeni.

Iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda najavljuju da nas u četvrtak očekuje promjena vremena, odnosno naoblačenje sa zapada.

Kiša se može očekivati u Krajini i zapadnim područjima Bosne, lokalno i u centralnim područjima. Najviša dnevna temperatura zraka bit će između 12 i 19 stepeni.

U petak će u Bosni i Hercegovini prije podne biti pretežno oblačno, dok već u drugoj polovini dana možemo očekivati smanjenje oblačnosti. Najviša dnevna temperatura zraka će biti od 9 do 20 stepeni.