BiH
0

Naredne sedmice počinje izgradnja osnovne škole u hadžićima

FENA
Sporazum o zajedničkom finansiranju izgradnje osnovne škole u Hadžićima potpisali su danas ministar obrazovanja i nauke Kantona Sarajevo Safet Kešo, načelnik Općine Hadžići Hamdo Ejubović i direktor firme "Džemotrans" d.o.o Sulejman Horman.

"Ovo je izuzetno značajan projekt, posebno za osnovce, koji su do sada bili primorani nastavu pohađati u tri smjene u Osnovnoj školi '6.mart'. Igradnjom škole omogućit ćemo izvođenje nastave u skladu s evropskim normativima i standardima kojima težimo", rekao je ministar Kešo.

Prema njegovim riječima, Ministarstvo obrazovanja i nauke KS-a je dosada započelo izgradnju šest osnovnih škola, a planirana je i rekonstrukcija škola u Dobroševićima, Blažuju te izgradnja nove u Aneksu.

Vrijednost investicije u Hadžićima je 4.245.000 KM, od čega je Ministarstvo obrazovanja i nauke KS-a izdvojilo 3.700.00, a Općina Hadžići oko 450.000 KM.

Načelnik Općine Hadžići Hamdo Ejubović najavio je da će radovi početi već naredne sedmice, a da se konačan završetak očekuje krajem 2009.