BiH
16

Narandžasto upozorenje Meteoalarma zbog jakog vjetra

Piše: E. S. H.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Meteoalarm je izdao narandžasto upozorenje zbog jakog vjetra koji je najavljen sutra za Hercegovinu, region Livna i jugozapad zemlje.

Vjetar se očekuje u večernjim satima, a udari vjetra mogu biti jači od 60 kilometara na sat.

Sutra se u Bosni i Hercegovini, u jutarnjim satima očekuje malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. U Bosni po kotlinama sa maglom ili niskim oblacima.

Tokom dana i u večernjim satima očekuje se novo naoblačenje sa sjeverozapada, koje će se postupno proširiti i na ostale dijelove i uvjetovat kišu koja će postupno prelazit u susnježicu i snijeg.

Vjetar će u Bosni biti slab do umjeren južni i jugozapadni, a u večernjim satima pojačan sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini pojačana bura. Jutarnja temperatura će biti od 0 do 5, na jugu i sjeverozapadu do 10, a najviša dnevna od 6 do 12, na jugu do 14 stepeni.

U Sarajevu je prije podne, moguća niska oblačnost, a tokom dana malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Poslije podne se očekuje naoblačenje sa kišom. U večernjim satima uz postupan pad temperatura i pojačan vjetar kiša će postupno prelazit u susnježicu i snijeg. Jutarnja temperatura će biti oko 2, a najviša dnevna oko 8 stepeni.