Nermin Nikšić
0

"Napad na Muratovića je pokušaj likvidacije SDP-ovih načelnika"

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Načelnik Općine Živinice Hasan Muratović, koji je ranjen u današnjem napadu u zgradi ove općine, nalazi se u Kliničkom centru Tuzla i njegovo stanje je stabilno, izjavio je na vanrednoj konferenciji za novinare Socijaldemokratske partije BiH (SDPBiH) njen generalni sekretar Nermin Nikšić.

Prema informacijama kojima je raspolagao Nikšić, danas oko 12.20 sati, dok je načelnik Muratović imao sastanak sa predstavnicima sindikata o kolektivnom ugovoru, u salu je upao Edhem Šaran žaleći se na rješenje o uklanjanju bespravno sagrađenog objekta o čemu se spor vodio deset godina a nakon pravosnažne sudske odluke za sutra je bilo zakazano njegovo rušenje.

Nakon što ga je Muratović uputio da podnese žalbu odgovarajućoj službi, Šaran je ispalio tri metka.

Nikšić je ocijenio da je nakon afere "državni udar", urote zbog navodnog reketa načelnika Općine Novi Grad Damira Hadžića SDPBiH doživio i pokušaj likvidiranja načelnika iz reda ove stranke.

  • Povod za ove napade je najveći grijeh SDP-ovih načelnika - to što provode zakon i žele uvesti red u svojim općinama, kazao je on.

Nikšić smatra da je krenuo obračun kriminala sa pravnom državom, te u SDP-u očekuju odgovor od nadležnih državnih organa, prije svega policije i pravosuđa.