BiH
0

Namka i Sabrija Karić: Prava ljubav se ne pokazuje samo 8. marta

Piše: E. Mehić
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Međunarodni dan žena obilježen je danas i na ulicama Zenice. Prodavači, za razliku od proteklih godina, cijene cvijeća su prilagodili novčanicima svojih sugrađana, ali i dalje, mnogi ne štede u kupovini poklona majkama, sestrama, kćerkama i drugim dragim osobama ženskog spola.

Trg Alije Izetbegovića u Zenici preplavljen je štandovima na kojima se prodaju cvijeće, parfemi i drugi pokloni, po cijenama od 1 KM do 20 KM.

"Prodaja cvijeća bolje ide danas, od jučer smo ovdje, ali eto dug je dan pa ne možemo još reći koliko Zeničani kupuju cvijeće, ali sigurno više nego jučer. Cvijet uvijek predstavlja nešto posebno, a najprije ruže, koje se danas najviše i prodaju", kazao je jedan od prodavača Senad Džinić.

Namka i Sabrija Karić u braku su već 47 godina ali, kako kažu, ljubav se ne pokazuje samo 8. marta.

"Ovaj dan je poseban jer je proglašen Danom žena i tada je potrebno pružiti još više pažnje, ali prava ljubav se treba pokazivati svaki dan i ja se trudim da tako i bude", kazao je 73-godišnji Zeničanin Sabrija. Njegova supruga Namka cvijeće za 8. mart dobija i od djece i supruga.

"Moj suprug i ja smo u braku 47 godina, i iako mi svaki dan pokazuje ljubav, današnji je poseban. Još malo pa ćemo imati 'zlatni pir' i želim svima koji se vole i poštuju da to čine svaki dan u godini", dodala je Namka.

Zeničanke će 8. mart večeras moći proslaviti u brojnim ugostiteljskim objektima koji garantuju dobar provod.