Brčko
0

Nalog o privremenom financiranju institucija distrikta

FENA
Supervizor za Brčko dr. Raffi Gregorian donio je danas Nalog o privremenom financiranju institucija Distrikta od 1. siječnja do 31. ožujka 2009. godine.

Zakonom o proračunu Brčko distrikta predviđena je mogućnost da Skupština osigura privremeno financiranje institucija Distrikta u slučaju da proračun za sljedeću fiskalnu godinu ne može biti usvojen u rokovima koji su propisani Statutom i Zakonom.

Kako Skupština Distrikta još nije počela s radom u svom redovitom mandatu zbog pregovora koji se trenutno odvijaju između političkih stranaka o budućoj vladajućoj koaliciji, Skupština nije u mogućnosti prije kraja godine usvojiti proračun ili odluku o privremenom financiranju.

Supervizor je, nakon konzultacija obavljenih s predstavnicima izvršne i zakonodavne vlasti, odlučio donijeti odluku o privremenom financiranju institucija Distrikta, kako bi osigurao da neizbježni izdaci mogu biti realizirani, zakonske obveze ispunjene, a kontinuitet u funkcioniranju institucija Distrikta osiguran.

"Odmah nakon izbora predsjednika Skupštine, dopredsjednika Skupštine, gradonačelnika i skupštinskih povjerenstava, Skuština Brčko distrikta sazvat će redovitu sjednicu i započeti rasprave o nacrtu proračuna za fiskalnu 2009. godinu i usvojit će ga najkasnije 30. ožujka 2009. godine", kazao je supervizor Gregorian.