BiH
3

Nakon vrućina slijedi osvježenje: Pljuskovi s grmljavinom i niže temperature za vikend

Piše: M. N.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Nakon sunčanog perioda s izuzetno visokim temperaturama u BiH slijedi nestabilno vrijeme s pljuskovima i grmljavinom. Temperature će i dalje biti visoke, ali za nekoliko stepeni niže u odnosu ne prethodne dane.

Danas se u BiH očekuje nestabilno vrijeme. U drugoj polovini dana u većem dijelu zemlje će biti pljuskova i grmljavine. Padavine se ne očekuju u sjeveroistočnim područjima Bosne. Najviša dnevna temperatura će biti između 30 i 36, na jugu Hercegovine do 38 stepeni.

Tokom vikenda preovladavat će također nestabilno vrijeme. U jutarnjim satima subote bit će sunčano vrijeme, a u drugoj polovini dana očekuju se pljuskovi s grmljavinom. Jutarnje temperature će biti od 15 do 20, na jugu do 25 stepeni, a najviša dnevna temperatura između 30 i 37 stepeni.

"Slijedi nestabilni period. U nedjelju će biti oblačno s pljuskovima od ranih jutarnjih sati i nešto svježije u odnosu na prethodne dane. Jutarnja temperatura će biti od 12 do 17, na jugu do 22 stepena, a najviša između 24 i 29, na jugu od 32 do 36 stepeni", rekao nam je Damir Šantić iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Nestabilno vrijeme zadržat će se i prvi dan radne sedmice. Pljuskovi i grmljavina se očekuju u većem dijelu zemlje od ranih jutarnjih sati, dok će temperature biti iste kao i u nedjelju.

U utorak će doći do razvedravanja i neće biti promjena u temperaturi.

Prema podacima Accuweather.com sunčano vrijeme preovladavat će do sredine augusta kada slijedi kratko naoblačenje.