Dječiji sajam
0

Nakon takmičenja u Play Station 2 igricama, vožnja u Londoncu

Sarajevo-x.com
Takmičenje u elektronskim igricama, koje je u okviru Dječijeg sajma organizovalo Udruženje "Rin Family“, koje se bavi vannastavnim aktivnostima mladih u oblasti sporta, kulture i obrazovanja, završilo je višednevnom zabavom za pobjednike u autobusu Londoncu, vlasništvu ovog Udruženja.

Autobus je djeci služio kao diskoteka, kino sala, igraonica, a Udruženje ga koristi i kao pokretni košarkaški teren.

"U organizaciji Centra Skenderija i tehničkoj realizaciji Udruženja Rin Family, u Skenderiji su održane "Skend igre“. Kao i uvijek, Rin je ponudio programe koji do sad nisu viđeni ni u Sarajevu, ni u svijetu, tj. razne moderne igre u jednom specijalnom ambijentu, koje današnja djeca jako vole. Koristeći sve svoje resurse, Rin bus Londonac, sa Play station 3 salom na drugom spratu, i "Čovječe ne ljuti se“ igraonicom, ugostio je pobjednike Play station 2 takmičenja u 5 disciplina: Ekologija, Bonton, Misli i poslovice, Korisni savjeti i Prva pomoć.

Naš štand na sajmu je bio veoma posjećen, ne samo zbog dobre organizacije, već i specijalne nagrade - dvosatne vožnje po Sarajevu, uz disko muziku. Pobjednici su na večernji sarajevski đir mogli povesti svoje vršnjake, pa je oko 150 dječaka i djevojčica uživalo u čarima neobičnog Rin Londonca,“ rekao nam je Rusmir Halilović, osnivač Udruženja Rin Family.